Uutiset

Väylä tiedottaa: Suomen talvimerenkulku 2019-2020

Väylävirasto on päivittänyt Suomen talvimerenkulku -julkaisun talvea 2019-2020 varten.

Tulevanakin jäänmurtokautena kaikilta aluksilta kysytään englanniksi hyväksymislauseke kansallisten merenkulkuviranomaisten jäänmurtoavustuksesta laatimista ohjeista sekä näyden noudattamisesta aluksen saapuessa ensimmäistä kertaa avustusalueelle.

On suositeltavaa, että alus tai varustamo antaa ilmoituksen ennen avustusalueelle saapumista sähköpostitse Turku Radioon (turku.radio@vtsfinland.fi). Vastaus vaikuttaa avustuksiin.

Ohjeet on tarkoitettu ensisijaisesti alusten kansipäällystölle ja ne ovat SOLAS sääntöjen ja Merilain reittisuunnittelusta ja aluksen turvallisesta kulusta säädettyjen säännösten mukainen merenkulkujulkaisu, jossa annetaan tietoa ja ohjeistusta alukselle Itämeren erikoisoloista. Niissä on myös tarpeellista tietoa rahtaajille ja kaikille niille, jotka osallistuvat talviliikenteen sujuvuuden ja etenkin turvallisuuden varmistamiseen.

Koko talvimerenkulkujärjestelmän turvallisuuden sekä liikenteen sujuvuuden kannalta on tärkeää varmistua siitä, että oma alus tayttää vaatimukset ja oma miehistö noudattaa Suomen Talvimerenkulku 2019-2020 -julkaisun ohjeita.

Lataa tästä ohjeet (pdf, englanti, suomi, ruotsi ja venäjä)

Suomen_talvimerenkulku_2019-2020_EN

Suomen_talvimerenkulku_2019-2020_FI

Suomen_talvimerenkulku_2019-2020_SV

Suomen_talvimerenkulku_2019-2020_RU

Lisätietoa Väylän sivuilla

 

 

Kaikki uutiset