Uutiset

Natoa ja näkymiä tulevaan – meklareiden vuosikokous

“Sotia ja pandemioita on ollut ennenkin – ja niistä on selvitty.” Näin kiteytti EK:n johtaja Sami Pakarinen viestinsä laivameklareiden vuosikokouksessa Espoon Hanasaaressa.

Toki Pakarisen mukaan nyt on odotettavissa hieman hiljaisempi kausi, jolloin korot ovat korkealla ja talouden vauhti taantuu 40 hyvän vuoden jälkeen juoksusta kävelyksi. Kuitenkin vihreän siirtymän myötä meille on tulossa myös uusi innovaatioaalto. On siis vain pysyttävä liikkeessä!

Yleisössä herätti ihastusta Liikenne- ja viestintäministeriön erityisasiantuntija Tero Jokilehdon “old school” -tyyli visualisoida esityksensä fläppitaulun avulla. Aiheena oli osallistujia muutenkin kiinnostava NATOn siviilikuljetukset. “Kertokaa meille, mitä tarvitaan, että merikuljetukset toimivat myös poikkeusoloissa! Te sen tiedätte,” sanoi LVM:n valmiusyksikön Jokilehto ja heitti näin pallon meklareiden käsiin.

Vuosikokouksessa vahvistettiin vuoden 2022 tilinpäätös ja hyväksyttiin vuoden 2023 toimintasuunnitelma sekä budjetti. Tulossa on 3.5.2023 agenttien täydennyskoulutuspäivä ja 12.10.2023 Call the Agent – October Summit. Päivät kannattaa laittaa kalenteriin jo nyt!

Yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja Tomi Rautio (Steveco) valittiin uudelle kolmevuotiskaudelle ja uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin Mikael Ruhala (CMA CGM). Hallituksessa jatkavat varapuheenjohtaja Leo Vapalahti (Hapag Lloyd), Heikki Aulanko (Greencarrier), Svante Eriksson (GAC Finland), Sari de Meulder (Euroports), Oscar von Hertzen (Finnshipping), Joel Salmela (Rauanheimo) ja Tuomas Sovijärvi (Cosco Shipping). Varajäseninä jatkavat Mathias Landor (Meriaura) ja Kari Lundell (Kemi Shipping).

Yhdistyksen pitkäaikainen toiminnantarkastaja Markus Rautanen (Niklashipping) jätti tehtävänsä ja hänen tilalleen valittiin Niina Bredenberg (OOCL). Kiitämme lämpimästi Markus Rautasta hienosta työskentelystä yhdistyksen hyväksi. CMA CGM:n palveluksesta viime vuonna eläköitynyt Jouni Ahrela valittiin yhdistyksen kunniajäseneksi. Onnittelut valinnasta!

Suomen Laivameklarit ry:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen 9.2.2023 osallistui 21 jäsenyritystä. Kokouksen ohjelmaa seurasi kaiken kaikkiaan 35 henkilöä.

Lisätiedot
toiminnanjohtaja Sari Turkkila
sari.turkkila(at)shipbrokers.fi
+358 405263348

 

Kaikki uutiset