Uutiset

Steveco-konserni liittyi Suomen Laivameklarit ry:n jäseneksi

Vuoden vaihtuminen toi muutoksia laivameklareiden jäsenkuntaan. Koko Steveco-konserni liittyi yhdistyksen jäseneksi ja Stevecon tytäryhtiö Saimaa Terminals jäi pois. Toivotamme Stevecon lämpimästi tervetulleeksi mukaan yhdistyksen toimintaan!

Konsernin myynnin johtaja Tapio Mattila kertoo Stevecon kuulumisista näin:

”Päättynyt vuosi oli varsin erikoinen ja volyymien suhteen hiukan mollivoittoinenkin, mutta johtuen asiakkaidemme tuoterepertuaarista, ei globaali myllerrys sitten kuitenkaan, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, iskenyt  kysyntään ihan samalla voimalla kun esimerkiksi matkailuun tai kulutustavarakauppaan.

Erityisen positiivista oli se, että selvisimme vuodesta ilman henkilöstöömme kohdistuvia säästöjä ja  2020 tulee olemaan myös niukasti voitollinen. Suunnitellut investoinnit tehtiin, joista merkittävimmät olivat nosturit break bulk -käsittelyyn, lukkifleetin uusiminen ja Kotkan konttiterminaalin noin 20 000 m2:n asiakkaan tarpeita vastaamaan räätälöity varasto. D-alueen aivan vuoden 2019 lopulla käyttöön otettu selluvarasto on osoittautunut erittäin hyväksi terminaaliksi, sillä se palvelee sekä konttia että break bulkkia. Luopumisen tuskaa tuotti perinteisen Dahlberg’s laivanselvitystoiminnan myynti. Mutta toisaalta olemme iloisia, että se päätyi hyvään kotiin C & C Port Agencylle, jossa toimintaa varmasti kehitetään pitkäjänteisesti ja ammattitaidolla.

Tähän vuoteen katsomme kaikesta huolimatta melko luottavaisesti. Logistiikka-alaa tuntuu nyt erityisesti riepottelevan konttien saatavuus ja rahtitaso, joka ainakin meillä jo näkyy myös  käsittelymäärissä ja lastaustavoissa. Erityisesti break bulk vetää hyvin ja onkin monelle tuojalle sekä viejälle aivan erinomainen kuljetusmuoto. Myös roro-liikenteen osalta olemme varovaisen luottavaisia. Näyttäisi, että pitkään jatkunut liikenteen lasku olisi ainakin toistaiseksi hidastunut tai jopa pysähtynyt. Olemme iloksemme päässeet käsittelemään rorona uusia lastivirtoja ja jopa projektilastien määrä on pienessä kasvussa.

Stevecolle on vahvistettu uusi strategia, jossa digitaalisuuden lisääminen kaikessa toiminnassamme on merkittävässä roolissa. Tulemme tänäkin vuonna näkemään uusia digitaalisia asiakkaitamme palvelevia ratkaisuja.”

 

 

Kaikki uutiset