Uutiset

Tomi Rautio on Suomen Laivameklareiden uusi puheenjohtaja

Tomi Rautio on Steveco-ryhmään kuuluvan Saimaa Terminalsin toimitusjohtaja, jonka vastuulla on koko konsernin logistiikkaliiketoiminta ja hankinnat. Hän on työskennellyt Stevecon palveluksessa vuodesta 2007.

Meklareiden 100-vuotisjuhlakokous pidettiin 6.2. hotelli Kämpissä, Helsingissä. Suomen Laivameklariyhdistys perustetiin samassa paikassa 100 vuotta sitten. Vuosikokoukseen osallistui 28 jäsenyritystä eri puolilta maata. Kokous valitsi liitolle uuden puheenjohtajan seuraavaksi kolmeksi vuodeksi.

”Kiitän Laivameklareiden jäseniä luottamuksesta. Olen hyvin iloinen tästä uudesta tehtävästä! Se antaa loistavan mahdollisuuden päästä vaikuttamaan Suomen merikuljetusten tulevaisuuteen. Merenkulussa ja satamatoiminnoissa on meneillään alan suurin muutos vuosikymmeniin ja siinä myös tämän alan on oltava aktiivisesti mukana,” toteaa puheenjohtaja Tomi Rautio.

CMA CGM Finlandin toimitusjohtaja Jouni Ahrela toimi Laivameklareiden puheenjohtajana edellisen kolmevuotiskauden. ”Toimintamme on nyt saanut monella tavalla uuden suunnan. Kiitän omalta osaltani kolmesta muutoksen vuodesta, joissa sain olla mukana. Nyt on hyvä jatkaa vaikka seuraavat sata vuotta. Tämä on ollut hieno matka ja luottavaisin mielin jätän vetovastuun nyt Tomille,” toteaa Jouni Ahrela.

Suomen Laivameklarit – Shipbrokers Finland edustaa Suomessa toimivia laivanselvitys-, rahtaus- ja linjaliikenneyrityksiä. Yhdistykseen kuuluu 39 alan yritystä ja sen tavoite on edistää jäsenyritysten ja Suomen ulkomaankaupan merikuljetusten toimintaedellytyksiä.

Suomen Laivameklarit on perustettu vuonna 1920. Liiton 100-vuotisjuhla on tarkoitus järjestää syksyllä 1.10.2020 Call the Agent – October Summit -tapahtuman yhteydessä.

Lisätiedot

Tomi Rautio, toimitusjohtaja
Saimaa Terminals
+358 44 232 3770
tomi.rautio@sterm.fi
www.sterm.fi

Sari Turkkila, toiminnanjohtaja
Suomen Laivameklarit
+358 40 5263348
sari.turkkila@shipbrokers.fi
www.shipbrokers.fi

Kaikki uutiset