Uutiset

Tarvitsetko alusselvityskoulutusta? Haku meneillään juuri nyt!

Alusselvitys-koulutus toteutuu Omniassa uudelleen ensi vuonna. Koulutuksen kohderyhmänä ovat alusselvitystehtävissä toimivat henkilöt ja laivameklarit. Hae mukaan 14.12.2018 mennessä.

Hoidatko meriliikenteen saapumisen ja poistumisen ilmoitusmenettelyjä? Hallitsetko tehtävien hoitamisen lain menettelyjen vaatimalla tavalla?  Työtäsi tukemaan on rakennettu Tullialan ammattitutkintoon sisältyvä Alusselvitys-tutkinnon osa, jonka sisältöjen taustalla ovat meriliikenteen keskeiset toimijat ja viranomaiset. Alusselvityksen tutkintokoulutus järjestetään Tullin koulutuksen ja Omnian yhteistyönä.

Seuraava yrityksille suunnattu Alusselvitys-koulutus 9.1.2019 Tullin kokous- ja koulutuskeskuksessa Helsingissä. Tutkinnon osan valmistavaan koulutukseen sisältyy kolme (3) lähipäivää sekä niitä tukevia ja täydentäviä verkko-opintoja ja työssä oppimista. Koulutukseen hakuaika on 15.10.-14.12.2018. Tutkinnon osan suorittamisen edellytyksenä on, että hakijalla on työpaikka alusselvitystehtävissä.

Koulutukseen sisältyy seuraavia teemoja

  • Alusselvitykseen liittyvä lainsäädäntö
  • Saapumisen ja poistumisen alusselvitysilmoitusten antaminen, varamenettelyiden käyttö, turvatietojen anto, sähköinen ilmoitusjärjestelmä PortNet
  • Väylämaksujen määrittäminen
  • Asiakirjat

Kiinnostuitko? Lisätietoja saat Omnian internetsivuilta ja/tai Omnian kouluttajalta, Sirpa Manniselta (sirpa.h.manninen(at)omnia.fi).

Kaikki uutiset