Uutiset

Suomen Laivameklariliiton kunniajäsen Eino Nummila on kuollut

Konsuli, sotaveteraani ja merenkulun kaupan osaaja Eino Nummila menehtyi Turussa 29.6.2018 vain muutamaa päivää ennen kuin hän olisi täyttänyt 100 vuotta. Nummila oli syntynyt 2.7.1918 Turussa ja toimi liiton puheenjohtajana vuosina 1978-84.

Eino Nummila oli lämmin, ystävällinen ja syvästi inhimillinen persoona. Ystävät voivat aina turvautua häneen ja hän oli erittäin luotettava henkilö.

– Isäni oli, jos voi sanoa, niitä viimeisiä ”vanhan kansan” herrasmiehiä, niin käytökseltään kuin puheiltaan. Tällaisia henkilöitä ei juuri enää tapaa, kertoo Nummilan tytär Ritva Heinistö.

Eino aloitti työuransa juoksupoikana Turussa yrityksessä nimeltä Nya Missionsbok- & Pappershandel vuonna 1932. Sieltä hän siirtyi huolintatehtäviin H. Elmgrenille ja yrityskaupan myötä vuonna 1937 tullaajaksi Victor Ekille. Ura kehittyi tullaajasta huolitsijaksi, sitten konttorinjohtajaksi ja yhtiön varatoimitusjohtajaksi sekä lyhyeksi aikaa myös toimitusjohtajaksi. Eino Nummila jäi Victor Ekiltä eläkkeelle vuoden 1983 lopussa.

Eino Nummila oli mukana perustamassa Turku Stevedoringia ja toimi sen johtajana. Nummila oli myös Åbo Speditör- och Skeppsmäklarföreningenin sihteeri ja 1970 luvulta lähtien yhdistyksen puheenjohtaja. Suomen Laivameklariliiton puheenjohtajana Eino Nummila toimi vuodet 1978-84 ja sen jälkeen hänet valittiin liiton kunniajäseneksi.

Eino oli hyvin toimelias ja aktiivinen viimeiseen asti. Meri oli hänen intohimonsa työssä ja vapaalla. Omasta toiveestaan Nummila siunattiin hiljaisuudessa vain läheisten kesken.

 

Kiitokset Ritva Heinistölle taustatiedoista.

 

 

 

 

Kaikki uutiset