Uutiset

Liikennevirasto: Suomen talvimerenkulku 2018-2019 on ilmestynyt

Liikennevirasto on päivittänyt Suomen talvimerenkulku -julkaisun talvea 2018-2019 varten.

Tulevanakin jäänmurtokautena kaikilta aluksilta kysytään englanniksi hyväksymislauseke kansallisten merenkulkuviranomaisten jäänmurtoavustuksesta laatimista ohjeista sekä näyden noudattamisesta aluksen saapuessa ensimmäistä kertaa avustusalueelle.

On suositeltavaa, että alus tai varustamo antaa ilmoituksen ennen avustusalueelle saapumista sähköpostitse Turku Radioon (turku.radio@fta.fi). Vastaus vaikuttaa avustuksiin.

Liikennevirasto pyytää meklareita varmistamaan, että kaikille aluksille/varustamoille on toimitettu Suomen Talvimerenkulku 2018-2019 julkaisu ennen aluksen avustusalueelle saapumista. Varustamojen tulisi ottaa ohjeet huomioon rahtaussopimuksia laadittaessa. 

Ohjeet on tarkoitettu ensisijaisesti alusten kansipäällystölle ja ne ovat SOLAS sääntöjen ja Merilain reittisuunnittelusta ja aluksen turvallisesta kulusta säädettyjen säännösten mukainen merenkulkujulkaisu, jossa annetaan tietoa ja ohjeistusta alukselle Itämeren erikoisoloista. Niissä on myös tarpeellista tietoa rahtaajille ja kaikille niille, jotka osallistuvat talviliikenteen sujuvuuden ja etenkin turvallisuuden varmistamiseen.

Koko talvimerenkulkujärjestelmän turvallisuuden sekä liikenteen sujuvuuden kannalta on tärkeää varmistua siitä, että oma alus tayttää vaatimukset ja oma miehistä noudattaa Suomen Talvimerenkulku 2018-2019 -julkaisun ohjeita.

Finland’s Winter Navigation
Finlands vintersjöfart
Suomen Talvimerenkulku
Suomen_talvimerenkulku_RUS

Kaikki uutiset