Uutiset

Call The Agent kokosi agentit yhteen – ensi vuonna uudelleen!

Suomen agentit, meklarit ja laivanselvittäjät kokoontuivat torstaina 4.10. 2018 yhteiseen syystapaamiseen Helsinkiin. Paikalla Ruoholahdessa oli yli 100 alan ammattilaista.

Call The Agent October Summit järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Tapahtuma on vuosittain toistuva alan ja yhteistyökumppanien kohtaaminen, jossa on mahdollista tavata samaa työtä tekeviä eri puolilta maata ja saada tietoa ajankohtaisista kehityshankkeista. Tapahtuman järjesti Suomen Laivameklariliitto ja sitä tukivat Finnpilot Pilotage, Helsingin Satama ja Steveco.

– Liitto tarvitsee uutta ja nuorta väkeä mukaan toimintaansa. Call The Agent on upea uusi tapahtuma, jossa alalla työskentelevät voivat tavata toisiaan, verkostoitua ja jakaa ideoita. Tavoitteena on toteuttaa tapahtuma vuosittain ja saada joka kerta uusia ihmisiä mukaan liiton toimintaan, kertoo puheenjohtaja Jouni Ahrela.

– On todella hienoa, että jo ensimmäisellä kerralla saimme mukaan yli 100 liiton jäsenyrityksissä työskentelevää. Meitä oli paikalla koko rannikon pituudelta Torniosta Kotkaan ja Saimaalle! iloitsee liiton toiminnanjohtaja Sari Turkkila.

Ensimmäisen Call The Agent – tapahtuman teemana oli tieto ja tiedonkulku agentin työssä. Tapahtumassa kuultiin tietoiskut autonomisten alusten kehitysekosysteemistä, Maerskin lohkoketjusovellus TradeLensistä ja Suomen meriklusterista sekä Tullin, Rajavartiolaitoksen ja Finnpilotin ajankohtaiset asiat. Erityisesti yleisöä kiinnostivat Kokkolan sataman ja Finnpilotin rakentamat sovellukset sekä tietysti alan uutuus TradeLens. Puheenvuorot päätti DigiPort-hanke.

Suomen Laivameklariliitto eli Shipbrokers Finland on toimialajärjestö, johon kuuluu 44 Suomessa toimivaa laivanselvitys-, rahtaus- ja linjaliikenneyritystä. Liiton tavoite on edistää jäsenyritysten ja Suomen ulkomaankaupan merikuljetusten toimintaedellytyksiä. Jäsenyritykset työllistävät noin 2000 henkilöä ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto oli 450 milj. euroa.

Suomen Laivameklariliitto kuuluu kansainväliseen alan kattojärjestöön FONASBAan (The Federation of National Associations of Ship Brokers and Agents). Suomi on FONASBAn perustajajäsen ja Euroopan liittojen ECASBAn jäsen. Lisäksi liitto pitää yllä suhteita pohjoismaisiin sisarjärjestöihin.

 

 

 

Kaikki uutiset